Ismerkedés a Windows XP-vel

 2011.02.19. 13:59

Sziasztok!

Mielőtt bárminek is nekilátnánk, ismerkedjünk meg az operációs rendszerrel. Aki még nem tért át a Windows 7-re, annak azt javasolnám, hogy ne is tegye ezt. Most leírom a fontosabb fogalmakat a Windows XP-ről.

Microsoft Windows XP (eredeti kódnevén Whistler), a Microsoft Windows operációs rendszer egyik verziója. A 2001október 25-énkiadott két alapváltozat (Professional és Home Edition) magyar nyelven is megjelent. A Windows XP-vel a Microsoft egybeolvasztotta az otthoni és üzleti felhasználóknak címzett operációs rendszer vonalait, a Windows 2000 alapkód körül egyesítve ezeket. A terméktámogatás Mainstream Support fázisa 2009 áprilisáig, a meghosszabbított támogatás (extended support) 2014-ig fog tartani mind a Home, mind a Professional változatnál.Az XP a termék nevében az angol experience (élmény) szóra utal, ezzel szimbolizálva a Windows XP felhasználók részére nyújtott innovatív élményeket.A Windows XP új, feladatalapú, valamelyest egyszerűsített grafikus felhasználói felülettel rendelkezik ("Luna"). A Start menüt és a keresési megoldást újratervezték, és sok vizuális hatást adtak az operációs rendszerhez.

 

A Windows XP beépítetten kezeli a „vizuális stílusok” használatát, viszont ezeket a Microsoftnak digitálisan alá kell írnia, hogy működjenek. A Windows XP alapértelmezés szerint két vizuális stílussal rendelkezik (melyet három különböző színsémára lehet állítani). A korábbi Windows 2000-szerű kinézet is választható.

 

Forrás: Wikipédia

 

A bejegyzés trackback címe:

https://infokezdoknek.blog.hu/api/trackback/id/tr92672600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása