Windows XP telepítés 3.rész

 2011.02.20. 10:05

Sziasztok!

Most a legutolsó, és egyben (szerintem) a legkönnyebb szakaszban vagyunk. Beállítjuk a felhasználói fiókokat, az időzónát, stb. Nekem személy szerint ez a kedvenc részem.

A telepítő először megformázza (kialakítja / letörli) azt a partíciót, ahová telepíteni fogja magát.Amint ezzel végez, elkezdi a telepítéshez szükséges alapvető fájlokat átmásolni az újonnan formattált területre.Ha ezzel is végzett újraindítja a számítógépet. Itt figyeljünk arra, hogy mivel a telepítés megkezdése előtt beállítottuk, hogy CD-ROM-ról induljon a gép, most is onnan fog, ezért mikor felajánlja, hogy „CD-ROM-ról való indításhoz nyomjon meg egy gombot…”, akkor ne nyomjunk meg semmit, hiszen már nem onnan akarjuk indítani a gépet. Azért még ne örüljünk, a telepítésnek még koránt sincs vége.

 


Ha minden rendben ment, akkor most egy időre hátradőlhetünk és a következőhöz hasonló képeket látunk, egymás után váltakozni, miközben a képernyő bal oldalán nyomon követhetjük, hogy nagyjából hol tartunk a telepítésben.A következő résznél, ahol megáll a telepítő a területi beállításokat kell megadunk.Ha magyar 
Windows XP-t telepítünk, akkor az automatikusan a helyes beállításokat fogja beállítani, tehát nem kell nyúljunk semmihez, csak kattintsunk az egér bal gombjával (a továbbiakban is mindig a bal gombot használjuk) a tovább gombra.A következő képen a nevünket kell megadnunk.

 

Nem kötelező a teljes valódi nevünket megadni, csak javasolt, de bármit írhatunk ide. A szervezethez vagy ne írjunk semmi, vagy pl. írjuk azt, hogy „Otthon”, vagy amit akarunk. Majd kattintsunk a továbbra.

A következő képen a Windows XP termékkulcsát kell megadnunk (melyet előkészítettünk a telepítés előtt).Ha megadtuk, kattintsunk a továbbra. Ha esetleg nem fogadja el, akkor ellenőrizzük a kódot még egyszer nem ütöttünk el valamit. Ezután a számítógép nevét és rendszergazda jelszavát kell megadnunk.A számítógépnévhez lehetőleg nem használjunk ékezeteket és szóközt sem, bár elfogadja, de később esetleg problémákat okozhat. A rendszergazda jelszavát pedig NE hagyjuk üresen. Ugyanis ha a rendszergazda jelszava üres, a gép fölött bárki (aki akarja), bármikor átveheti az irányítást. Ha lehet olyan jelszót adjunk meg, ami legalább nyolc karakterből (betű, szám, és egyéb jel) áll, lehetőleg tartalmazzon kis és nagybetűket is, legalább 1 számot, és legalább 1 egyéb írásjelet (pl. kötőjel, aláhúzás-jel, stb). Ha ez számunkra nehezen megjegyezhető, akkor írjuk fel egy papírra és tegyünk el. Ha készen vagyunk, kattintsunk a továbbra.Ezen az oldalon a pontos időt és dátumot kell megadnunk. Ha megadtuk, vagy a kiírt adatok eleve helyesek voltak, ismét kattintsunk a továbbra.A következő oldalon a hálózatot állíthatnánk be, de mivel, ezt a Windows XP grafikus felületén is elvégezhetjük, ezért itt ne is foglalkozzunk vele,Ezen a képernyőn a közös „csoportba” tartozó gépek csoportazonosítóját kell megadjuk. Ha otthonunkban ez az egyetlen gép, vagy egyszerűen csak nem akarunk csoportokkal bajlódni, csak kattintsunk a továbbra. Ha több gépet szeretnénk egy csoportba sorolni (pl. otthoni hálózat, akkor a munkacsoport névhez ugyanazt a munkacsoportot kell megadnunk, mint a többi ugyanebbe a csoportba tartozó gépnél.

 

Ezután még dolgozik egy ideig a telepítő, majd újraindítja a számítógépet.

Az újraindítás után tulajdonképpen már elindul a , már csak 1-2 apróságot kell beállítanunk. Kattintsunk a jobb alsó sarokban levő továbbra. A következő képernyőn válasszuk a zöld pajzsot a pipával (kattintsunk a mellette levő kis körbe), majd kattintsunk a továbbra. A következő képen a számítógépet használó személyek nevét adhatjuk meg. Én erősen javaslom, hogy csak egy felhasználót adjunk meg, mert egy kezdő számára a későbbi karbantartási feladatok sem túl egyszerűek. Több felhasználó meg még egy kicsit komplikáltabbá teszi a dolgot. Valamint egy kezdő könnyen összezavarodhat, hogy „egyes dolgok, miért nincsenek ott, ahol hagyta őket”, stb.

Tehát írjuk be a felhasználói nevünket (esetleg többet), majd kattintsunk a továbbra. Ezzel el is érkeztünk a telepítés befejezéséhez, így hát kattintsunk a befejezés gombra.

Kész van a Windows XP-nk! Köszönöm hogy vetted a fáradságot végigolvasni a tippeket-trükköket, remélm örömödet leled az új operációs rendszeredben. Ha bármi kérdésed van, írj az e-mail címemre: totem90@citromail.hu

Várom a kommenteket! 

 

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://infokezdoknek.blog.hu/api/trackback/id/tr102674197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása